Kokitlamo mieste Britų Kolumbijoje gyvenanti Tima Kurdi (Tima Kurdi) ašarodama tvirtino, kad planuoja padėti savo broliui Adbulai (Abdullah), nuskendusių berniukų tėvui, ir kitiems giminaičiams pasiekti Kanadą, kurioje ji gyvena jau daugiau nei du dešimtmečius.

Pasak moters, jos brolis kol kas dar nėra pasirengęs vėl išvykti iš Kobanės miesto, kur penktadienį palaidojo žmoną ir penkerių bei trejų metų sūnelius. Visi trys paskendo prie Turkijos, bandydami pasiekti Graikijos Koso salą.

T. Kurdi anksčiau yra sakiusi, kad norėjo atsivežti abu savo brolius į Kanadą ir pirmiausia kreipėsi dėl dokumentų vyriausiajam broliui Mohamedui (Mohammed), tačiau jo prašymas buvo atmestas kaip netinkamai užpildytas.

Moteris teigia, kad, sužinojęs apie šią nesėkmę, jaunesnysis brolis Abdula ryžosi su šeima leistis į rizikingą kelionę Europos link. Sesuo jam persiuntė 5 tūkst. dolerių, kad galėtų susimokėti nelegaliems kontrabandininkams už pervežimą. Vyras susimokėjo po 2 tūkst. eurų už save ir žmoną, kad gautų vietas saugesniame greitaeigiame kateryje, o berniukai keliavo nemokamai. Vieta paprastoje guminėje valtyje, anot moters, pabėgėliui kainuoja apie 1,2 tūkst. eurų.