„Praeitą vasarą per savo gimtadienį dovanų gavau elektrinį neįgaliojo vežimėlį, o draugai tąsyk taip pat kalbėjo apie galimybę užsakyti bioninę koją“, – E. Savisaaras ketvirtadienį vakarą sakė per vieną tiesioginę Talino televizijos laidą.

„Tokia koja būtų visiškai kitokia negu dabar mano turimi protezai“, – pridūrė politikas, kuriam pernai kovą buvo amputuota koja, išsivysčius audinių nekrozei dėl streptokokų infekcijos.

„Pinigus, kuriuos ketinau sumokėti (už tą protezą), laikiau savo stalo stalčiuje, o Saugumo policija juos išsivežė“, – teigė E. Savisaaras, turėdamas omenyje pernai rugsėjo 22 dieną atliktą kratą jo namuose.

E. Savisaaras pridūrė, kad taip pat buvo paimti pinigai, kuriuos jis ketino sumokėti už elektrinį vežimėlį, o tokie veiksmai kelia jam susirūpinimą.

Estijos sostinės apeliacinis teismas ketvirtadienį patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą, susijusį su didesne negu 200 tūkst. eurų suma, rasta E. Savisaaro namuose.

Ketvirtadienį prokurorai perdavė jo advokatams 28 dokumentus, susijusius su E. Savisaaro byla. Gynybai buvo suteikta laiko susipažinti su kaltinimais iki birželio 28 dienos.