„Mes turime stiprinti demokratiją savo šalyje ir todėl reikia, kad Senatas užbaigtų apkaltos procesą“, – sakoma atvirame laiške brazilų tautai, kurį antradienį perskaitė D. Roussef. „Aš esu nekalta“, – pabrėžė ji, informuoja agentūra AFP.

„Aš išklausiau griežtą savo vyriausybės kritiką dėl klaidų, kurias padariau“, – kalbėjo D. Rusef. Ji „nuolankiai ir ryžtingai“ priimanti šią kritiką. Tik taip esą vėl galima žvelgti į priekį. Tačiau Senatas dėl „nenuginčijamų įrodymų“ turi pripažinti, kad ji nepadarė jokio nusikaltimo, akcentavo D. Roussef.

Parlamentas gegužės pradžioje 180 dienų nušalino D. Roussef nuo posto. Kairės pakraipos Darbininkų partijos (PT) politikė kaltinama leidusi lėšas be Kongreso pritarimo ir gražinusi biudžeto skaičius, kad prieš 2014-ųjų prezidento rinkimus pagerintų savo šansus nugalėti. Pati D. Roussef apkaltos procesą traktuoja kaip užslėptą parlamento konservatorių pučą.

Pasibaigus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, Senato tribunolas pradės procesą, kuris gali baigtis prezidentės atleidimu iš pareigų. Balsavimas dėl to Senate vyks rugsėjį, tam reikalinga dviejų trečdalių balsų dauguma.