Žemiau pateikiami penki labiausiai provokuojantys pareiškimai, išsakyti ilgamečio pietinio Davao miesto mero, kuris yra žinomas kaip „Baudėjas“ arba Filipinų „Purvinasis Haris“.

– „Pokštas“ apie išprievartavimą

„Jie (kaliniai) išžagino visas moteris. Ten buvo ta australė misionierė. Kai jie (saugumo pajėgos) juos likvidavo, pamačiau jos veidą ir pagalvojau: Kekšės vaikas. Kaip gaila. Jie ją išprievartavo, jie visi laukė eilėje. Buvau įtūžęs, kad jis buvo išžaginta, bet ji buvo tokia graži... Pagalvojau, kad meras turėjo būti pirmas“, – R.Duterte sakė balandį vykusiame kampanijos renginyje, komentuodamas 1989 metais viename Davao kalėjime kilusias kruvinas riaušes.

– „Popiežiau, keliauk namo“

„Iš viešbučio į oro uostą važiavom penkias valandas. Paklausiau, kas atvyksta. Jie pasakė, kad popiežius. Norėjau jam paskambinti. „Popiežiau, kekšės sūnau, keliauk namo. Nebesilankyk čia“, – R.Duterte lapkritį dalijosi savo įspūdžiais apie incidentą, kai įstrigo Manilos eismo spūstyse per popiežiaus Pranciškaus vizitą Filipinuose 2015-ųjų sausė.

„Žuvys nusipenės“

„Nenoriu įvykdyti nusikaltimo, bet jeigu Dievas mane netyčia atvestų (į prezidento postą) – saugokitės. Tūkstantis (neva jo nužudytų nusikaltėlių) taps 100 tūkstančių. Tada žuvys Manilos įlankoje nusipenės. Aš ten suversiu jų lavonus“, – R.Duterte sakė duodamas interviu pernai birželį, kalbėdamas apie savo planus kovoti su nusikalstamumu ir masiškai žudyti įtariamus nusikaltėlius.

– „Užmirškit žmogaus teises“

„Užmirškit žmogaus teises. Jeigu pateksiu į prezidentūrą, darysiu tą patį, ką dariau būdamas meru. Narkotikų prekeiviai, plėšikai ir veltėdžiai, geriau išsinešdinkit. Nes būdamas meras aš jus žudysiu“, – kandidatas kalbėjo apie savo požiūrį į žmogaus teises per paskutinį rinkimų kampanijos mitingą praeitą šeštadienį.

– „Viagra“

„Gyvenau atskirai nuo žmonos. Aš ne impotentas. Ką turiu daryti? Leisti tam daiktui amžinai kabėti? Kai išgeriu „Viagros“, jis atsistoja“, – R.Duterte sakė balandį, sakydamas kalbą vienai stambiai verslo grupei ir gindamas savo įgytą mergišiaus reputaciją.