Socialistų vėliavnešys Francois Hollande'as, kuris susigrums su N.Sarkozy per prezidento rinkimus balandį, išvadino jį "sale mec" (šlykščiu tipu).

Antradienio pietūs turėjo tapti neoficialia spaudos konferencija žurnalistams, tarp jų vienam iš naujienų agentūros AFP, tačiau apie F.Hollande'o netaktą užsiminė dienraštis "Le Parisien", kurio pranešimas sukėlė dešiniųjų rūstybę.

Pamėgdžiodamas N.Sarkozy, F.Hollande'as pareiškė: "Esu nesėkmių prezidentas, šlykštus tipas, tačiau šiuo sudėtingu laikotarpiu esu vienintelis pajėgus suvaldyti padėtį. Man vieninteliam nestinga drąsos."

"Jis dėsis esantis "kapitonas narsuolis", teisindamasis dėl nepopuliarumo. Jis silpnas kandidatas, nes jeigu jis taip pradeda savo kampaniją, tai nedaro įspūdžio. Prancūzija nusipelnė geresnio", - tęsė socialistų lyderis.

Keli N.Sarkozy ministrai ir šalininkai parlamente pasmerkė šį įžeidimą.

Įstatymų leidėja Valerie Rosso-Debord pareiškė: "Iš tiesų tai raudonos kortelės verta pražanga. Negalima įžeidinėti Respublikos prezidento."

Vidaus reikalų ministras Claude'as Gueantas sakė, kad F.Hollande'o išpuolis yra "nepriimtinas", o keli kiti ministrai pareikalavo, kad opozicijos lyderis atsiprašytų.

Kaip teigiama, N.Sarkozy apie F.Hollande'ą privačiai atsiliepia labai tulžingai, o ir jo paties karjerą buvo aptemdę keli įžeidžiami pasisakymai.

Kartą atsitiktinai buvo nufilmuota, kaip prezidentas iškoneveikė vieną žmogų, atsisakiusį paspausti jam ranką per vieną žemės ūkio parodą.

"Tada eik velniop, mulki", - tąsyk pratrūko N.Sarkozy.

Apklausos rodo, kad N.Sarkozy pagal populiarumą atsilieka nuo F.Hollande'o, todėl tikėtina, kad jis gali pralaimėti šiam priešininkui per antrąjį rinkimų ratą gegužę, tačiau prezidentas pradėjo telkti savo pajėgas, o apžvalgininkai prognozuoja, kad lenktynės bus įtemptos.