Ištraukos, kurias nukopijavo Andersas Behringas Breivikas, pateikiamos pirmuose T.Kaczynskio manifesto puslapiuose. A. B. Breivikas savo manifeste Unabomberio vartotą terminą kairuoliškumas ir tai, ką pastarasis įvardijo kaip kairiųjų „nevisavertiškumo jausmus“, pakeitė žodžiais „multikultūralizmas“ arba „kultūrinis marksizmas“.

Pavyzdžiui T. Kaczynskis rašė: „Viena iš labiausiai paplitusių mūsų pasaulio beprotybės išraiškų yra kairuoliškumas, taigi kairuoliškumo psichologijos aptarimas bendrąja prasme gali būti traktuojamas kaip įvadas į diskusijas apie modernios visuomenės problemas“.

A.B. Breiviko manifeste skelbiama: „Viena iš labiausiai paplitusių mūsų pasaulio beprotybės išraiškų yra multikultūralizmas, taigi multikultūralizmo psichologijos aptarimas bendrąja prasme gali būti traktuojamas kaip įvadas į diskusijas apie Vakarų Europos problemas“.

Tedas Kaczynskis, vadinamas Unabomberiu
A.B. Breivikas T. Kaczynskio necituoja, kaip kad necituoja ir kitų žmonių, kurių rašto darbais remiasi 1 tūkst. 500 puslapio ilgio manifeste.

Pastebima, kad Norvegijos teroristas mažiausiai vienu atveju svetimas mintis nukopijavo žodis žodin: „Feministės ir feministai bet kokia kaina siekia įrodyti, kad moterys tokios pat stiprios ir pajėgios kaip vyrai. Be jokių abejonių jiems neduoda ramybės baimė, kad moterys gali ir NEBŪTI tokios stiprios ir pajėgios kaip vyrai“.

A.B. Breivikas kaltinamas mažiausiai 93 žmonių nužudymu, kai surengė sprogimą Oslo centre, o po jo pradėjo šaudyti į jaunus žmones.

T. Kaczynskis atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę Kolorado valstijos kalėjime Amerikoje. Jis buvo pripažintas kaltu aštuntame ir devintame dešimtmečiais visose JAV siuntinėjęs sprogmenis paštu, taip pražudęs 3 žmones ir dar 23 sužalojęs.

Buvęs FTB agentas Terry Turchie, kuris vadovavo Unabomberio sulaikymo operacijai, sekmadienį sakė įžvelgęs A.B. Breiviko ir T. Kaczynskio panašumų.