Tarp jų yra pagalvėlė, ant kurios išsiuvinėtos dvi didelės R raidės. „Ši pagalvėlė visuomet gulėjo ant Nensi Reigan pamėgto fotelio bibliotekoje“, – sakė „Christie's“ aukcionų namų atstovas Richardas Nelsonas.

Aukcione siūlomus daiktus tikimasi parduoti už 2 mln. dolerių (apie 1,8 mln. eurų). Didžioji jų dalis atiteks buvusio JAV prezidento fondui. Kiekvienas daiktas interesantams atsieis nuo 1 000 iki 50 000 dolerių. Pagalvėlė, pavyzdžiui, įkainota 1 500 dolerių.

Brangiausias parduodamas daiktas greičiausiai bus auksinė grandinėlė su pakabuku liūtu, kurią, aukcionų namų duomenimis, tikimasi realizuoti už 50 000 dolerių. Prie jos tinkantys auskarai gali atsieti iki 20 000 dolerių.

Aukcione parduodami daiktai daugiausiai yra privatūs. Tai papuošalai, servetėlės, rankinės, garsių draugų dovanos, suvenyrai, indai. „95 proc. jų su abiem jais aštuonerius metus buvo Baltuosiuose rūmuose, – sakė „Christie's“ ekspertas R. Nelsonas. – Kai kuriuos daiktus Nency paveldėjo iš savo šeimos, daugelis lydėjo ją visus jos santuokos metus“.

1989-aisiais pasibaigus R. Reagano kadencijai, pora grįžo atgal į Kaliforniją ir daiktus pasiėmė su savimi. Nancy toliau stropiai rinko porcelianą, daugiausiai – erelių ir dramblių statulėles. „Visos jos draugės rinko porcelianą, ji darė tą patį“, – pasakojo R. Nelsonas.

Tarp interesantams siūlomų R. Reagano daiktų yra auliniai batai su prezidento antspaudu ir futbolo kamuolys, tačiau tik vos keli daiktai, primenantys jo politinę karjerą.

Viena išimčių: pasirašytas Berlyno sienos gabalėlis. Ant maždaug 60 cm ilgio, 30 cm aukščio ir 2 cm storio sienos fragmento, kuris sveria beveik 9 kg, matyti spalvotas grafitis. R. Reaganas 1987 metų birželį savo garsiojoje kalboje Berlyne paragino tuometinį Kremliaus lyderį Michailą Gorbačiovą nugriauti sieną.

N. Reagan mirė 2015 metų kovą Los Andžele – praėjus 12 metų po jos vyro išėjimo Anapilin.