Toks skelbimas platinamas socialiniuose tinkluose arabų, rusų ir anglų kalbomis. Apie tai pranešęs „Newsweek“ teigia, kad už vieną į nelaisvę paimtą Rusijos karį islamistai siūlo vieną milijoną Sirijos svarų, kas prilygsta 5300 dolerių. Už viso Rusijos kariuomenės būrio paėmimą į nelaisvę siūloma trys milijonai Sirijos svarų.

„Didvyriai, broliai-modžahedai, atlygis už kiekvieną rusų belaisvį – milijonas“, – teigiama skelbime, kurio autorystė priskiriama „Nusra Front“ lyderiui Abu Hassanui Al-Kuwaiti. Socialiniame tinkle „Twitter“ islamistų vado puslapyje patalpintu skelbimu pasidalinta 150 kartų.

Vis dėlto „Newsweek“ negali patvirtinti, ar tikrai minėtas puslapis priklauso A. H. Al-Kuwaiti.

„Levantine Group“ ekspertas Michaelis Horowitzas mano, kad „Nusra Front“ islamistai naudojasi skelbimu apie atlygį, siekdami į savo pusę palenkti naujokus iš buvusių Sovietų Sąjungos šalių.

„Tas faktas, kad „Al-Qaeda“ per savo oficialią atšaką Sirijoje vėl kovoja prieš Rusiją, kaip tai buvo prieš dešimtmečius, kai islamistai kovojo prieš Sovietų Sąjungą Afganistane – tai galingas paveikslas, kuris gali suvienyti džihadistų grupes Sirijos šiaurėje.

„Nusra“ mėgina pasinaudoti šiuo paveikslu, kad pasinaudotų sėkminga akimirka pasipriešinti „Islamo valstybei“, kuri ir toliau lieka konkuruojanti teroristinė organizacija“, – teigiama „Newsweek“ straipsnyje.

Rusijos aviacija per parą smogė devyniems IS taikiniams Sirijoje

Rusijos kariniai lėktuvai per pastarąją parą smogė devyniems džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) objektams Sirijoje, pirmadienį pranešė Gynybos ministerija Maskvoje.

Rusijos aviacija smogė IS vadavietėms, ginklų sandėliams, artilerijos ir ryšių postams Chomso, Idlibo, Chamos ir Latakijos provincijose, sakoma ministerijos pranešime.

Šiomis operacijomis Rusija siekia palaikyti Sirijos armiją ir atakuoti toje šalyje veikiančius teroristus bei ekstremistus, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė žurnalistams.

„Mūsų operacijų tikslas – suteikti palaikymą Sirijos kariuomenės puolimui, kovojant su teroristų ir radikalų organizacijomis bei jėgomis“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2650)