Peticija raginama reformuoti šalies teismų sistemą. Aktyvistai nusprendė ilgiau nebetylėti po to, kai kovą 100 kirčių rimbu už nesantuokinius lytinius santykius buvo nuteista išžaginta penkiolikmetė.

Pranešama, kad nepilnametė policijos pareigūnams, tyrusiems nusikaltimą, prisipažino, jog ją išžagino patėvis, o kiti vietiniai vyrai prie jos seksualiai priekabiavo.

Peticija skelbiama tinklalapyje avaaz.org. Joje Maldyvų prezidento Mohamedo Waheedo Hassano prašoma „padaryti daugiau, kad būtų apsaugoti pažeidžiami vaikai ir moterys“ bei pakeisti „įstatymą, kad šis tinkamiau gintų išžaginimo aukų interesus“.

„Užbaikime šią beprotybę kirsdami į skaudžiausią Maldyvų valdžios vietą: turizmo pramonę. Parenkime milijonų žmonių palaikymo sulauksiančią peticiją, tada pakenkite šalies geram vardui į geriausius turizmo žurnalus ir svetaines internete įdėję griežtų skelbimų. Nesustokime tol, kol ji bus išgelbėta, o šis žiaurus įstatymas pakeistas“, - teigiama peticijos tekste.

Praeitą savaitę seras Richardas Bransonas taip pat pasisakė prieš bausmę vargšei penkiolikmetei. Jis paragino prezidentą įsikišti ir atkreipė dėmesį, kokią žalą tokie dalykai daro Maldyvams.

Peticija, kurią jau pasirašė 1,87 mln. žmonių, iliustruota verkiančio vaiko nuotrauka. Greta patalpinta vieno iš gražiausių šalies paplūdimių nuotrauka.

Sprendimas smogti turizmo sferai sulaukė griežto Maldyvų turizmo reikalų ministerijos pasmerkimo.

„Žmonės neturėtų kenkti šiai sričiai“, - sakė Maldyvų turizmo reikalų ministras Mohamedas Maleeh Jamalis.

„Šveicarijoje niekada nebūtų surengta šveicariško šokolado smerkimo kampanija. Lygiai taip pat vokiečiai niekada nekenktų šalies automobilių gamintojams“, - kalbėjo ministras. Jis pridūrė, jog šalies valdžia jau pasižadėjo pateikti apeliaciją dėl mergaitei skirtos bausmės ir peržiūrėti kai kuriuos vietos įstatymus.

Maldyvuose turizmas sudaro trečdalį šalies BVP. Nuo tada, kai 2012 metai iš šalies prezidento posto buvo nuverstas Mohamedas Nasheedas, jau pasigirdo ne vienas raginimas boikotuoti šias salas.