M. Obama, B. Obamos vestuvėse buvęs vyriausiuoju pabroliu, tvirtina, jog jo netikro brolio pasiekimai, kuriems nesutrukdė net ir labai arši opozicija, jį įkvėpė kaip nepriklausomą kandidatą dalyvauti artėjančiuose apygardų rinkimuose.

Jeigu M. Obamai pasiseks ir jis švęs pergalę, kitas žingsnis bus 2018 metais planuojami prezidento rinkimai.

B. Obamą ir M. Obamą sieja bendras tėvas. Pirmą kartą netikri broliai susitiko 1985 metais ir tapo labai artimi.

„Jo pasiekimų ir nuopelnų svarba mane įkvepia, jaučiu, jog turiu pareigos ir atsakomybės jausmą, apie kurį jis kalba, jaučiu galįs pakeisti žmonių gyvenimus“, - teigia M. Obama.

„Daug žmonių mane įkalbinėjo jau šį kartą dalyvauti Kenijos prezidento rinkimuose, tačiau pasakiau ne, pirmiausia išbandysiu savo jėgas vietos politikoje, o tada per kitus rinkimus sieksiu aukščiausių pareigų“, - apie savo pasirinkimą kalbėjo netikras B. Obamos brolis.

54 metų M. Obama, kuris pagal profesiją yra buhalteris, savo gimtajame Kenijos Siajos mieste žada kovoti su skurdu. Būtent Siajoje vis dar gyvena ir B. Obamos močiutė.

„Siajoje dar galima labai daug nuveikti, čia pakanka išteklių, tačiau klesti skurdas, klesti korupcija. Todėl būtinas kokybiškesnis išteklių valdymas, užtikrinsiantis vystymąsi“, - teigia M. Obama.

B. Obama su netikru broliu Vašingtone bendravo iš karto po Amerikos prezidento perrinkimo antrajai kadencijai lapkritį. M. Obama tvirtina, jog būtent brolis jį iš paskatino balotiruotis, tačiau patikino nesieksiąs tiesioginės JAV prezidento paramos ir užtarimo.