Ši kapsulė buvo užkasta prieš maždaug 80 metų statant nacių mokyklą. Dabar ją atrado archeologai, kurie ne vienerius metus žinojo, kad ji ten yra, tačiau iki šiol negalėjo prisikasti prie varinio cilindro, užkasto Zloceneco mieste, kuris Antrojo pasaulinio karo metais priklausė Vokietijai.

Ekspertų teigimu, kapsulė buvo užkasta statant „Ordensburg Krossinsee“ mokyklą, kurioje buvo rengiami Nacių partijos nariai. Mokslininkai turėjo prasikasti pro storą betono sluoksnį, vokiečių minas ir apeiti požeminius vandenis, kad pasiektų kapsulę, skelbia „TalkRadio“.

Atidarę kapsulę, mokslininkai aptiko nuotraukų, įskaitant ir paties A. Hitlerio atvaizdų, laikraščių ir dvi diktatoriaus autobiografinės knygos kopijas. Be to, viduje buvusiame voke rasta monetų ir reklaminės medžiagos apie Falkenburgą. Taip vokiečiai vadino Zlocenecą.

Dr. Martinas Peterleitneris sakė, kad kapsulėje rasti daiktai buvo „puikiai išsilaikę“. Šiuo metu jie yra perduoti Nacionaliniam muziejui Ščecine. Skaitomą medžiagą ketinama išversti ir konservuoti, o vėliau leisti visuomenei su ja susipažinti.