Visos Rusijos liaudies fronto (ONF) Maskvos štabo vienas iš pirmininkų, Dūmos deputatas Viačeslavas Lysakovas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, reikalaudamas patikrinti žodžius, kuriuos RLDP lyderis Vladimiras Žirinovskis adresavo „Vieningosios Rusijos“ frakcijos nariams ir jos deputatei Irinai Rodninai.

Jo teigimu, V. Žirinovskio pasisakymai galėjo pažeisti Rusijos Federacijos įstatymus, rašo „Kommersant“.

Pasak V. Lysakovo, V. Žirinovskis įžeidė tiek frakciją, tiek I. Rodniną, pastarąją pavadindamas „neatsakinga“, o „Vieningosios Rusijos“ narius – „nusikaltėliais“.

Taip elgtis V. Žirinovskis sau leidžia jau ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, per pavasario sesiją RLDP lyderis, V. Lysakovo teigimu, Federalinės kovos su monopolija tarnybos vadovą Igorį Artiomjevą pavadino „barzdotu basmačiumi“.

V. Lysakovas nesikreipė į Dūmos etikos komisiją, nes „ši komisija V. Žirinovskiui – kaip numirėliui kodylas. Jam reikia kažko, kas padėtų jam atsipeikėti“.

Į Generalinę prokuratūrą V. Lysakovas kreipėsi asmeniška iniciatyva, „svarstymų“ šiuo reikalu „Vieningoje Rusijoje“, jo teigimu, nebuvo.

Svetainė zagalovki.ru pateikia straipsnių apie eilinį skandalą Dūmoje apžvalgą. Štai „Rossiskaja gazeta“ primena, kad šis incidentas įvyko jau antrąją Dūmos darbo dieną.

Per savo pasisakymą V. Žirinovskis eilinį kartą sukritikavo rugsėjo 13 dieną surengtus Amūro srities gubernatoriaus rinkimus, kuriuose „Vieningosios Rusijos“ atstovas įveikė RLDP kandidatą.

V. Žirinovskis prašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino nepriimti laimėtojo tarp kitų Rusijos subjektų vadovų ir pareikalavo suburti specialiąją komisiją, kuri patikrintų balsavimo rezultatus.

Pasisakymo metu V. Žirinovskį papiktino buvusi daugkartinė figūrinio čiuožimo čempionė ir „Vieningosios Rusijos“ narė Irina Rodnina, kalbėjusi su savo kolega.

V. Žirinovskis jai sušuko: „Tylėti reikia, kai kalba frakcijos lyderis! Kodėl reikia trukdyti? Reikia sąžinės turėti ir kalbėti tyliai“.

„Sėdi čia čiuožėja.... Visą laiką man smegenis knisa, begėdė!“, - V. Žirinovskio žodžius citavo „Novyje izvestija“.

Be to, „Kommersant“ teigimu, V. Žirinovskis įžeidė visą „Vieningąją Rusiją“, pareikšdamas, kad jo partijai „bjauru vienoje salėje sėdėti“ su „nusikaltėliais“.

„Kai kam bjauru mūsų klausytis, o mums bjauru su jumis vienoje salėje sėdėti, gyventi su jumis vienoje šalyje, jūs – ne partija, jūs visi nusikaltėliai: tiek visa „Vieningoji Rusija“, tiek visas jūsų frontas (ONF)! – pareiškė RLDP lyderis.