Knygoje "Karla, slaptas gyvenimas" buvusi žurnalistė Besma Lahouri rašo, kad buvusiai italų supermanekenei, ištekėjus už Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy, C.Bruni įvaizdžiui pakeisti buvo paskirtas vienas prezidento patarėjas.

Po šių jungtuvių C.Bruni, tarp kurios buvusių meilužių yra Mickas Jaggeris ir Ericas Claptonas, turėjusi atrodyti kaip kukli politiko žmona.

Knygoje taip pat teigiama, kad 43 metų C.Bruni, nepaisant paneigimų, yra pasidariusi daug plastinių operacijų ir 20 metų palaikė romantiškus santykius su vienu Paryžiaus chirurgu.

Šias pikantiškas detales šeštadienį paskelbė britų laikraštis "The Times", gavęs šią knygą prieš oficialų jos pasirodymą.

Knygos autorė, kuri teigia, kad Eliziejaus rūmai bandė atkalbėti nuo jos publikavimo, ir kuri C.Bruni vadina "moteriškuoju Don Žuanu", taip pat rašo, kad pirmoji Prancūzijos ponia palaikė ryšius su buvusiais meilužiais.

"Nuo to laiko, kai vedė moterį, kurią kai kas vadina "vyrų ėdike", (N.Sarkozy) kasdien turi kęsti šią sunkią kompaniją. Dainininkai, filosofai, teisininkai, bosai, spaudos ar politikos žmonės", - rašoma knygoje.

Ne mažiau kaip trys tokie vyrai pernai svečiavosi C.Bruni viloje Rivjeroje per pirmąsias N.Sarkozy atostogas tuose namuose.

C.Bruni šioje santuokoje galiausiai sutiko savęs vertą partnerį - "vyrą, dar labiau nenuspėjamą nei ji pati", sako B.Lahouri.

Po jų žaibiško romano ir 2008 metais įregistruotos santuokos Eliziejaus rūmai ėmėsi kruopščiai apgalvoto pirmosios ponios įvaizdžio taisymo, kuriam vadovauja prezidento padėjėjas Pierre'as Charonas.

"Carla perspėjo mane: "Jie daug kalbės apie mane, apie mano ankstesnį gyvenimą. Pasirodys (įvairių) dalykų, fotografijų" ... Tad mes turėjome padėti suteikti jai naują įvaizdį. Drovios, jaunos moters įvaizdį", - pasakojo jis knygos autorei.

Toks įvaizdis buvo sėkmingai pademonstruotas per C.Bruni valstybinį vizitą Londone 2008 metų kovą, kai britų spauda šlovino ją už jos pastangų nereikalaujančią eleganciją.

Tačiau užkulisiuose ji gyvena vienišės gyvenimą, o jos kovos su AIDS fondas tėra "tuščias kevalas", teigiama knygoje.

B.Lahouri, kuri taip pat yra parašiusi bestseleriu tapusią prancūzų futbolininko Zinedine'o Zidane'o biografiją, dvejus metus rinko medžiagą iš šeimos draugų ir C.Bruni kolegų.

Autorei pirmoji ponia pasirodė "patraukli ir smarki, laisva ir gudri, ... ištikima draugystėje ir nepastovi meilėje".

Tačiau autorė priduria mananti, kad tikrasis C.Bruni būdas labai skiriasi nuo tos "gerai išauklėtos mergaitės palenkta galva".

"Nemėginau būti negeranoriška, tik (norėjau) atskleisti, kokia ji iš tikrųjų ... Carlos Bruni įvaizdis yra absoliučiai apgaulingas", - sakė ji.

Pasak B.Lahouri, P.Charonas bandė atkalbėti ją nuo šios knygos rašymo ir perspėjo ją: "Neverta. Tai pernelyg sudėtinga".

Eliziejaus rūmai taip pat bandė gauti rankraščio kopiją ir dabar užsimena apie galimus teisinius veiksmus, pridūrė ji.

B.Lahouri knyga nė iš tolo neprimena kitos biografijos, kuri buvo parašyta bendradarbiaujant C.Bruni ir kuri turi būti išleista šį mėnesį.

Knygoje "Carla ir garbėtroškos" (Carla et les Ambitieux) autoriai Yves'as Derai ir Michaelis Darmonas didžiausią dėmesį skiria jos, kaip pirmosios ponios, gyvenimui.

B.Lahouri biografiją trečiadienį išleis "Flammarion".