„Pasirodo, kovo 13 d. Kremliaus žiniasklaidos tarnybos išpublikuotos neva neseniai darytos Rusijos prezidento V. Putino nuotraukos – senos“, – rašo „Obozrevatel“.

Tinklaraštininkai pastebėjo smulkmeną, esą įrodančią, kad nuotrauka ir filmuota renginio medžiaga buvo daryti mažiausiai prieš kelias dienas, skelbia by24.org.

Ši detalė – brangus stalo laikrodis ant pagrindo iš tamsiai žalio marmuro. Fotografuojant protokolui jis stovėjo ant valstybės vadovo darbo stalo – šalia krėslo, kuriame sėdėjo jo svečias Viačeslavas Lebedevas.

„Jei nuotrauka iš tiesų būtų daryta kovo 13 d., kaip tvirtina Kremliaus spaudos tarnyba, laikrodžio ten nebūtų buvę, nes Vladimiras Putinas jau gana seniai padovanojo jį garsiam Šiaurės Kaukazo politikui, buvusiam Ingušetijos prezidentui, dabartiniam Rusijos prezidento įgaliotojo atstovo Centrinėje federalinėje apygardoje pavaduotojui Muratui Ziazikovui“, – rašo by24.org.

Apie šį faktą esą sužinota dar kovo 11 d., kai Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas savo oficialioje paskyroje „Instagram“ pasigyrė apie tai, kaip jis svečiavosi pas garsų Šiaurės Kaukaze žmogų – Sultaną Hadži, šeicho Batal Hadži Belcharojevo palikuonį.

„Atsisveikinant man buvo įteikta brangi dovana – laikrodis, stovėjęs ant Rusijos prezidento Vladimiro Putino darbo stalo. Sultanas Chadži papasakojo, kad Putinas jį padovanojo Muratui Ziazikovui (buvusiam Ingušijos prezidentui, jį iš pareigų Putinas atleido 2008 m.), o jis savo ruožtu laikrodį padovanojo man. Padėkojau už neįkainojamą dovaną, palinkėjau Sultano Hadži šeimai sveikatos ir sėkmės“, – rašė R. Kadyrovas.

DELFI primena, kad Rusijos valstybinė televizija penktadienį parodė reportažą, kuriame prezidentas V. Putinas matomas dirbantis savo rezidencijoje netoli Maskvos.

Kremliaus lyderis pasirodė viešumoje pirmąkart per kelias pastarąsias dienas, suteikdamas peno gandams, kad jis susirgo arba buvo nušalintas kilus vidiniam konfliktui valdžios viršūnėse.

Televizija parodė V.Putiną savo kabinete Novo Ogariovo rezidencijoje, kur jis rengia daugelį susitikimų. Šįkart prezidentas susitiko su Aukščiausiojo Teismo teisėju Viačeslavu Lebedevu, su kuriuo kalbėjosi apie teismų sistemos reformą.

Pilką kostiumą ir mėlyną raštuotą kaklaraištį dėvintis V.Putinas atrodė kaip įprasta. Trumpame reportaže jis matėsi, kaip linksi ir šypsosi, kalbant V.Lebedevui. Taip pat girdėjosi, kaip jis pasisakė apie teismų sistemą.

Šią savaitę turėjęs įvykti V.Putino vizitas Kazachstane buvo atšauktas, nepateikus jokių oficialių paaiškinimų. Taip pat buvo atšauktas susitikimas Maskvoje su Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono delegacija.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad V.Putino, kuriam dabar 62 metai, sveikata yra gera ir kad jis dirba kaip įprasta.

Tačiau sprendimas atšaukti susitikimus paskatino gandų pliūpsnį Rusijos socialiniuose tinkluose, nors dauguma pagrindinių žiniasklaidos kanalų, kurie yra lojalūs Kremliui, vengė skelbti pranešimų šia tema.

Gandai sparčiai išplito Maskvos politiniuose sluoksniuose, kuriuose pastaruoju metu tvyrojo padidėjusi įtampa dėl Ukrainos krizės ir vasario 27 dieną įvykdyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo nužudymo.

Tačiau nebuvo jokių įrodymų, kad V.Putinas susirgo arba kad Kremliuje įvyko kokia nors krizė.

Gandų malūnas rinkų nepaveikė, o rublis pirmadienį šiek tiek sustiprėjo, kai centrinis bankas sumažino palūkanų normas vienu procentiniu punktu – šiek tiek mažiau negu prognozavo kai kurie analitikai.