Tapatybės atskleisti nepanoręs šaltinis papasakojo „Radio Free Asia“ apie specialiuosius dalinius, suformuotus kovo mėn. ir dalyvaujančius pratybose su mokomosiomis bombomis.

„Iš kiekvieno žvalgybinio būrio ir lengvųjų pėstininkų brigados atrinkti geriausi kariai, iš kurių suformuotas dydžiu batalionui prilygstantis branduolinių kuprinių dalinys“, - pasakojo šaltinis iš Šiaurės Hamgiongo provincijos. Iš 10-30 kilogramų sveriančių mokomųjų ginklų, nukreiptų į priešą, galima purkšti radioaktyvią medžiagą, galimai uraną. Vis dėlto tenka pripažinti, kad nėra jokios galimybės patikrinti JAV vyriausybės remiamos žiniasklaidos priemonės „Radio Free Asia“ šaltinio pateiktos informacijos.

Šiaurės Korėjos propagandinėje medžiagoje rodomi kariai su kuprinėmis, ant kurių – geltonos ir juodos spalvų radiacijos simbolis. Kariai filmuoti spalio mėn., kai buvo švenčiamos 70-osios nacionalinės Darbininkų partijos metinės. Tiesa, panašias kuprines buvo galima išvysti ir 2013 m. vykusioje procesijoje.

Šis pranešimas pasirodė po to, kai pasklido žinia apie Kim Jong Uno administracijos nurodymą įvykdyti mirties bausmę šalies vicepremjerui, o kiti du aukšto rango valstybės tarnautojai buvo ištremti į nuošalią teritoriją „reedukacijai“.

Remiantis Pietų Korėjos atstovų pateikiama informacija, liepos mėn. švietimo ministrui Kim Yong Jinui mirties bausmė įvykdyta dėl tiksliai neįvardijamų antirevoliucinių ir kitokių neteisėtų veiksmų.

Pranešama, kad pirmasis tyrimas dėl Kim Yong Jino pradėtas tada, kai jis neva netinkamai sėdėjo per posėdį, kuriame dalyvavo šalies vadovas Kim Yong Unas. Kim Yong Cholas – Darbininkų partijai priklausantis aukšto rango pareigūnas, atsakingas už prieš Pietų Korėją nukreiptas šnipinėjimo operacijas. Choe Hwi – taip pat aukšto rango partijai priklausantis valstybės tarnautojas, atsakingas už propagandą. Abu šie valdininkai ištremti į nuošalią vietovę, kur dalyvaus „revoliucinėse reedukacinėse“ programose.

Šiai metais Šiaurės Korėja demonstruoja akivaizdų progresą ginklų technologijų srityje. Pirmą kartą vykdyti iš povandeninio laivo leidžiamų raketų bandymai. Tiesa, tiksliai nėra žinoma, ar branduolinė medžiaga buvo paversta kovine galvute, kurią galima tvirtinti prie raketos. Be to, nepaisant griežtų Jungtinių Tautų (JT) sankcijų šių metų sausio mėn. įvykdytas jau ketvirtas bandomasis branduolinis sprogdinimas, po kurio sekė raketų bandymų serija.