„Ji tęsiasi, truks dar mažiausiai savaitę. Toks kiekis sniego, kuris dabar yra, ypač didelis“, – sakė A. Popovas.

Jis pridūrė, kad iš valstybės biudžeto bus skiriamos visos būtinos priemonės, siekiant išsiųsti maksimalų kiekį automobilių išvežti sniegui, kol neatšilo ir jis neištirpo, praneša news.finance.ua.

Sniegą pradėjo išvežinėti sekmadienį, jį vežė 50 automobilių.

A. Popovo teigimu, Ukrainos vicepremjeras Aleksandras Vilkulas davė leidimą skirti lėšų iš rezervų fondo sumokėti privačių įmonių automobiliams, kad jos vežtų sniegą.

A. Popovas taip pat pabrėžė, kad specialių lėšų iš valstybės ir vietos biudžeto prasto oro padariniams likviduoti nebuvo skirta, nes Ukrainos Gynybos ministerija, įstaigos ŽEK ir „Kievavtodor“ dirbo nemokamai.

DELFI primena, kad vienam mėnesiui normalus sniego kiekis – apie pusę metro – užklojo Ukrainos sostinę vos per dvidešimt keturias valandas. Į pagalbą pakviesta kariuomenė, kuri padeda valyti kelius.

Šarvuotoji karo technika padeda nutempti užstrigusius troleibusus.

„Troleibusai, tramvajai ir taksi automobiliai užstrigę, žmonės turi eiti po 2-3 valandas, kad kažkur nueitų. Gatvės užblokuotos, tad sniego valytuvai negali niekur patekti, miestas paralyžiuotas“, - sakė vienas iš kalbintųjų Kijeve.