„Atsižvelgdami į tai, koks svarbus JAV vaidmuo pasaulyje, manome, kad yra visiškai teisinga pasitelkti visas įmanomas priemones siekiant rasti sąlyčio taškų su prezidentu Donaldu Trumpu", - JK parlamentarams sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Alanas Duncanas.

Valstybinius vizitus jis pavadino svarbiausiu Didžiosios Britanijos diplomatiniu įrankiu ir pridūrė, kad D. Trampo vizitas įvyks, kaip planuota.

Tačiau D. Trumpui įteiktas kvietimas 1,8 mln. JK gyventojų paskatino pasirašyti peticiją, kurioje teigiama, kad D. Trumpo vizitui neturėtų būti suteiktas valstybinis statusas, nes tai esą galėtų sukelti nepatogumų karalienei Elizabeth II.

Šalies parlamentui pirmadienį svarstant peticiją (tai buvo simbolinė diskusija, neturėjusi galios vyriausybę priversti atsiimti savo kvietimo), prie pastato susirinko apie 7 tūkst. protestuotojų. Jie laikė plakatus su užrašais: „Išmeskite Trumpą, kovokite su fanatizmu!“, „Ne - rasizmui, ne - Trumpui!“

Viena iš protestuotojų sakė: „Tai dėl neapykantos ir ekstremizmo, kuriuos įkūnija D. Trumpas. Tai susiję ne vien su juo, bet jis simbolizuoja tai, kas šiuo metu vyksta pasaulyje“.

Th. May teigė galimybės atšaukti D. Trumpo vizitą nesvarstanti.