Padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad gauta pranešimų apie pavienius smurto incidentus, tarp jų – vyriausybinių pajėgų ir džihadistų grupuočių susirėmimus centrinėje Hamos provincijoje, tačiau iš esmės paliaubų laikomasi.

Organizacija pranešė, kad režimo pajėgos patyrė nuostolių per susirėmimus, kurie po vidurnakčio vyko netoli Mahardės miesto.

Manoma, kad susirėmimuose dalyvavo džihadistų kovotojai iš frakcijos, nepasirašiusios ugnies nutraukimo susitarimo, apie kurį ketvirtadienį paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kurį egzistuojant patvirtino Sirijos armija bei pagrindinės opozicinės grupės.

SOHR pranešė ir apie kitus smulkius pažeidimus, tarp kurių yra režimo raketos paleidimas pietinėje Daraa provincijoje, bet pažymėjo, kad iš esmės paliaubos laikosi.

„Jokių didelių pažeidimų nebuvo“, – sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

„Nuo vidurnakčio iki 8 val. (ir Lietuvos laiku) civilių žūties (atvejų) neužregistruota“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros AFP korespondentai iš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos šalies šiaurės vakaruose esančioje Idlibo provincijoje ir Rytų Gutos šalia Damasko taip pat pranešė, kad viskas ramu.