Gelbėtojams pavyko surasti visus dingusiais laikytus moksleivius.

Mokinių ir jų mokytojos ieškojo 60 gelbėtojų su šunimis, buvo pakelti keturi sraigtasparniai, teigiama oficialiuose pranešimuose.

Anksčiau pranešta, kad žuvęs mokinys - keturiolikos metų berniukas, tačiau patikslintais duomenimis - žuvo mergaitė ir dar vienas vaikas, kurio lytis kol kas neskelbiama.

Keturiolikmetė žuvo palaidota po sniegu, nurodė vietinės valdžios pareigūnai. Po sniego lavina žuvo ir vienas ukrainietis, nepriklausęs minėtai moksleivių grupei, jis buvo turistas iš Ukrainos.

„Sky news“ praneša, kad grupę sudarė 9 moksleiviai ir viena mokytoja.

Pranešama, kad grupė moksleivių ir jų mokytoja slidinėjo „Les Deux“ Alpėse netoli slidinėjimo takelio, kuris tuo metu buvo uždarytas.

Įvykio liudininkai taip pat tikino, kad sniego laviną greičiausiai ir sukėlė pati grupė slidinėjusių moksleivių.

Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir sakė, kad „visa tauta šiuo metu solidarizuojasi su jais“.

Atostogų laikotarpiu sniego buvo nedaug, o pastarosiomis dienomis smarkus snygis padidino lavinų pavojų visose Prancūzijos Alpėse.

Sausį Prancūzijos Alpėse anksčiau žuvo keturi žmonės: du lietuviai, vienas ispanas ir vienas čekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)