Vakarų Gruzijoje esančių Gegučio pataisos namų kaliniai gydomi „dėl daugybinių durtinių žaizdų, kurias jie sau pasidarė patys viršutinėse ir apatinėse galūnėse“, pranešė Pataisų ministerija, šimtams nuteistųjų tęsiant bado streiką.

„Susižeidusiems kaliniams buvo suteikta medicinos pagalba ir jie buvo sugrąžinti į kalėjimą normalios būklės. Kalėjimo administracija prieš juos panaudojo jėgą ir dabar visiškai kontroliuoja padėtį“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Maždaug 800 šios įkalinimo įstaigos kalinių praėjusį penktadienį paskelbė bado streiką, protestuodami prieš įtariamą kalėjimo sargų piktnaudžiavimą ir reikalaudami tinkamų medicininių paslaugų, pranešė Gruzijos žmogaus teisių kontrolierius Uča Nanuašvilis žurnalistams.

Nuteistųjų artimieji ištisą parą budi prie Gegučio kalėjimo ir sako, kad vadovybė slepia tikrąjį šio incidento mastą, pranešė Gruzijos televizija „Imedi TV“.

Pataisų ir teisinės pagalbos ministras Sozaras Subaris neigia kaltinimus dėl netinkamo elgesio su kaliniais ir sako, kad šį bado streiką organizavo mafijos vadeivos.

„Protestą surengė nusikalstamo pasaulio vadeivos, kurie neteko privilegijų kalėjimuose ir dabar privalo laikytis nustatytų taisyklių“, – S.Subaris sakė interviu televizijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)