Po oficialaus patvirtinimo, jog širdies persodinimo operacija buvo sėkminga, lengviau gali atsipūsti du Meksikos medikai, kurie netyčia ant asfalto išmetė donoro širdį, kurią gabeno į ligoninę.

Po prieš dvi savaites prie Meksiko La Razos ligoninės įvykusio incidento, kai ant grindinio pasipylė visas šaldytuvo turinys su donoro širdimi, organą gabenę medikai susilaukė ne tik kritikos, bet ir patyčių iš viso pasaulio.

Nepaisant apmaudžios klaidos, operacija buvo atlikta pagal planą ir antradienį pacientė Erika Hernandez buvo išleista iš ligoninės.
„Negaliu patikėti, jog vis dar esu čia ir gerai jaučiuosi. Už viską reikia dėkoti širdžiai, kurią donoras man padovanojo“, - sakė laiminga jauna moteris.

Įdomu, kokia bus pacientės reakcija, kai ji sužinos, jog donoro širdies vos neprarado?

Gydytojas Jaime Saldivaras sakė, jog pacientė nežino, jog apie jos širdies kelionę rašė viso pasaulio žiniasklaida, ir pridūrė, jog sprendimą, ar papasakoti jai tiesą, priims artimieji.

E. Hernandez gimė su įgimta širdies yda. Dabar ji dalyvavo spaudos konferencijoje, kur trys donorų dėka gyvi likę žmonės pasakojo apie organų donorystės naudą. 27 metų kirpėja ligoninę paliko invalido vežimėlyje, tačiau su žurnalistais ji kalbėjo žvaliai, o skruostus puošė sveikas raudonis.

Jaunai moteriai širdį padovanojo dvidešimtmetis Rafaelis Gomezas, kurio smegenys mirė po patirtos skaudžios avarijos.

Televizijos kameros, atidžiai sekę širdies kelionę į ligoninę, užfiksavo, kaip vos nusileidus sraigtasparniui šaldytuvą su širdimi gabenę medikai suklumpa ir širdis atsiduria ant grindinio. Medikai skubiai surinko ant šaligatvio atsidūrusią širdį, ledą ir fiziologinio tirpalo maišelį.

Tačiau organas buvo saugiai patalpintas vandens nepraleidžiančiame konteineryje, todėl širdies sąlyčio su aplinka nebuvo.