Balsuojant išryškėjo partijų opozicija: 11 komiteto narių respublikonų balsavo už, 10 demokratų - prieš. Jo kandidatūrą dar turi galutinai patvirtinti šalies Senatas, kuriame daugumą sudaro respublikonai.

Senato užsienio reikalų komitetui R. Tillersono kandidatūrą patvirtinti pavyko po to, kai vienas iš lyderiaujančių senatorių Marco Rubio nutarė jo kandidatūrai nebesipriešinti.

Per anksčiau šį mėnesį Senate vykusius klausymus M. Rubio kaltino 64-erių metų amžiaus buvusį naftos bendrovės „Exxon Mobil“ vadovą R. Tillersoną, kad jo pozicija Rusijos atžvilgiu yra pernelyg švelni.

Būdamas verslininkas, R. Tillersonas palaikė glaudžius ryšius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausybe.

Tačiau klausymų metu kandidatas į JAV diplomatijos vadovo postą Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją pavadino neteisėta. Rusija, anot jo, pasisavino teritoriją, į kurią neturėjo teisės.

M. Rubio vėliau teigė, kad nors ir turėjo abejonių dėl Donaldo Trumpo pasirinkto kandidato, jis mano, kad naujojo JAV prezidento pasirinkimus formuojant kabinetą reikėtų gerbti, todėl nusprendė paremti R. Tillersono kandidatūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)