Kaip rašo uainfo.org, dauguma komentuojančiųjų – ukrainiečiai. Taip jie reiškia nepasitenkinimą A. Merkel pozicija dėl derybų su Rytų Ukrainos separatistais ir teroristais.

Tokiu būdu komentuotojai nori priminti apie 1938–1945 m. Vokietijos užsienio reikalų ministrą bei Adolfo Hitlerio patarėją užsienio politikos klausimais Joahimą von Ribbentropą.

Žaibiška akcija išplito už socialinio tinklo „Facebook“ ribų: vartotojai siekia grotelinę žymę „#DankeFrauRibbentrop“ perkelti į socialinį tinklą „Twitter“.

Atsirado daugybė „Frau Ribbentrop“ skirtų paskyrų.

Kaip rašo UNIAN, be frazės „Danke Frau Ribbentrop“ A. Merkel paskyros komentaruose dažnai naudojama frazė anglų kalba, kuria raginama nepasitikėti Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu bei netikėti, jog konfliktas Ukrainoje vyksta etniniu pagrindu.

Liepos 13 d. Vokietijos kanclerė Angela Merkel Brazilijoje kalbėjosi su Vladimiru Putinu. Po šio pokalbio abu politikai bendravo Pasaulio futbolo čempionato finalo metu.

Po pokalbio su V. Putinu A. Merkel pareiškė, kad būtina inicijuoti derybas tarp Kijevo ir separatistų. Šis pareiškimas sukėlė ukrainiečių pasipiktinimą.