Kaip sekmadienį pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP, 43 metų Przemyslawo Walesos kūnas buvo aptiktas velionio bute šiauriniame Gdansko mieste. Lavoną rado vienas iš šeimos narių.

Gdansko policijos atstovė spaudai Aleksandra Siewert (Aleksandra Severt) naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad bute vienas iš giminaičių aptiko 43 metų vyro kūną. Tačiau ji atsisakė nurodyti mirusiojo tapatybę, pareiškusi, jog tyrimas tik pradėtas.

A. Siewert sakė, kad kriminalistai, kuriuos į butą iškvietė greitosios pagalbos brigada, preliminariai atmetė galimybę, kad kas nors galėjo prisidėti prie vyro mirties. Autopsija numatyta pirmadienį.

Przemyslawas buvo trečias iš aštuonių L. Walesos vaikų – keturių sūnų ir keturių dukterų. Jaunystėje jis turėjo problemų dėl alkoholio ir vairavimo išgėrus.

A. Siewert AP sakė, kad auka anksčiau turėjo reikalų su policija.

73 metų Lechas Walesa buvo komunistinį režimą sužlugdžiusio judėjimo „Solidarumas“ lyderis ir 1983-iaisiais už nesmurtinį pasipriešinimą buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.

1990-aisais jis tapo pirmuoju po Antrojo pasaulinio karo demokratiškai išrinktu šios šalies prezidentu ir ėjo šias pareigas iki 1995 metų.