Ketvirtadienį ugniagesiai bandė gesinti gaisrus šiame miestelyje, kur buvo sukurta pirmoji pasaulyje atominė bomba. Los Alamo apylinkės yra visiškai nusiaubtos ugnies.

Gaisrai kilo Nacionalinio parko darbuotojams gegužės 4 dieną pradėjus deginti krūmynus. Ugnis tapo nevaldoma savaitgalį, o trečiadienį priartėjo prie Los Alamo.

Visi miestelio gyventojai turėjo evakuotis, o branduolinio ginklo laboratorijoje buvę sprogmenys ir plutonis buvo sunešti į bunkerius. Ugnis pasiekė tyrimo laboratorijos pastatą, nusirito virš bunkerių ir per 300 m buvo priartėjo prie plutonio saugyklos.

Gaisras laboratorijoje buvo užgesintas, o pareigūnai sakė, kad bunkeriai yra patikimai apsaugoti ir gali atlaikyti "Boeing 747" sudužimą.

"Mūsų branduolinės medžiagos Naujojoje Meksikoje ir visoje šalyje apsaugotos patikimai", sakė JAV energetikos sekretorius Billas Richardsonas (Bilas Ričardsonas).

Trečiadienį gaisras buvo apėmęs 1 480 ha plotą, o ketvirtadienį - jau 7 200 ha. Iš viso evakavosi daugiau nei 20 tūkst. žmonių, taip pat ir iš Los Alamo apylinkių.

Los Alamas yra 112 km į šiaurę nuo Albukerkės, jame su šeimomis gyvena daugiausiai branduolinės laboratorijos darbuotojai, kurių yra 7 tūkst.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją