Pranešama, kad aktyviausi buvo Anglijos rinktinės fanai, kurie nepakluso pareigūnams, mėtė į juos butelius, degino fakelus, sprogdino petardas ir skandavo „Prašom, neišsiųskite mūsų namo“.

Policininkai panaudojo ašarines dujas ir kitas būtinas priemones.

Keli aistruoliai buvo areštuoti ir po anksčiau dieną kilusių riaušių tarp anglų ir rusų, kurių palaikoma komanda 1:2 nusileido, Slovakijai, stovyklų.

Primename, kad ketvirtadienį 16 val. Lanse vyksiančiose UEFA Europos futbolo čempionato B grupės rungtynėse Anglija susitiks su Velsu.

Prieš tai Lilyje suimta virš 20 chuliganų, 12 iš jų – rusai

Anksčiau trečiadienį Lilyje, kur trečiadienį Europos futbolo čempionato B grupės antro turo rungtynes žaidė Rusijos ir Slovakijos rinktinės (1:2), už grotų pateko virš 20 fanų.

Tarp jų – 12 rusų futbolo chuliganų.

Apie tai skelbiama Noir prefektūros pranešime. Sulaikyti asmenys įtariami riaušių, vykusių kitame Prancūzijos mieste Marselyje, kėlimu birželio 11-ą dieną.

Rusijos generalinis konsulas Marselyje Sergejus Molčanovas patikslino šios šalies fanų, sulaikytų pakeliui į Lilį, likimą. Diplomato teigimu, 9-i rusai, kurie keliavo autobusu į Euro 2016 rungtynes Rusija – Slovakija, buvo paleisti, o 20 jų bus deportuoti iš Prancūzijos. Trijų fanų bylas Tribunolas svarstys birželio 16-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1029)