Amerikiečių vadovybė neturi duomenų apie tai, kokiu tikslu nedidelė Rusijos kariškių grupė buvo permesta į Sirijos šiaurės rytus. Tai, kad ši grupė yra Sirijos armijos kontroliuojamo Kamišlio miesto oro uoste, įvairioms žiniasklaidos priemonėms papasakojo keli aukšti amerikiečių pareigūnai.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, Vašingtonas kol kas nemato požymių, kad Maskva ketina oro uostą paversti nauja baze savo aviacijai. Kaip teigia aukštas gynybos pareigūnas, Rusijos ketinimai lieka neaiškūs.

„Mes tiesiog siaubingai norime sužinoti, ką jie [rusų kariškiai] ten daro. Dabar tai mįslė“, – sakė laikraščio pašnekovas.

Rusijos kariškiai šalies šiaurės rytuose pasirodė tuo pat metu, kai buvo sustiprintas amerikiečių instruktorių ir kurdų sukilėlių bendradarbiavimas šiame regione. Pasak laikraščio, tai gali tapti įtampos Maskvos ir Vašingtono santykiuose priežastimi.

Aukštas amerikiečių pareigūnas pokalbio su „Fox News“ metu pažymėjo, kad rusų pasirodymas Kamišlio oro uoste byloja apie ketinimus įkurti ten bazę. Televizijos kanalas pažymėjo, kad Pentagone tai laikoma tik laiko klausimu.

Sirijos organizacijos „Vietos koordinaciniai komitetai“ atstovai leidiniui „The New York Times“ pasakojo, kad rusų kariškių galėtų būti apie šimtą.

Pasak jų, kariškiai derėjosi su vietos pareigūnais ir kurdų milicija dėl jų buvimo Kamišle.

Be to, opozicinės sunitų grupuotės atstovas pasakojo, kad jis dalyvavo rusų kariškių susitikime su kurdais ir arabų sukilėliais.

Gruodžio pradžioje Vakarų žiniasklaida pranešė apie Rusijos kariškių rengimąsi panaudoti Šairato oro uostą Homse Sirijos vakaruose ir Al Tijaso oro bazę Palmyroje centrinėje šalies dalyje. Vėliau Rusijos Gynybos ministerija šią informaciją paneigė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (790)