„Veikiančios sankcijų programos lieka galioti“, – pareiškė jis žurnalistams per Baltųjų rūmų spaudos konferenciją, paklaustas apie sankcijų politiką Rusijos atžvilgiu.

S.Mnuchinas teigė, kad sankcijos yra „labai svarbi“ Iždo departamento darbo dalis.

Dislokavo naujas raketas

Rusija dislokavo naujas raketų sistemas ir taip pažeidė Maskvos ir Vašingtono Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF), pranešė stotis CNN, remdamasi šaltiniais JAV vyriausybėje. Apie tai rašo ir „New York Times".

„Rusijos Federacija ir toliau pažeidinėjam INF sutarties įsipareigojimus", - sakoma JAV valstybės departamento pranešime, kurį cituoja CNN. Ši sutartis draudžia Rusijai turėti, gaminti ir bandyti valdomąsias raketas „žemė-oras", kurių veikimo nuotolis yra nuo 500 iki 5 500 km. 1988-aisiais įsigaliojusi INF sutartis reglamentuoja visų vidutinio nuotolio raketų sistemų, galinčių nešti branduolinį užtaisą, sunaikinimą.

CNN pranešė ir apie kitas provokacijas iš Rusijos pusės. Be kita ko, Atlanto vandenyne prie JAV Delavero valstijos krantų pasirodė karo laivas. Buvus incidentą su JAV karo laivu ir rusų naikintuvais Juodojoje jūroje Rusijos gynybos ministerijos atstovas paneigė.