Neseniai Šiaurės Korėjos lyderis apsilankė Masik Pass vietovėje, kur bus įrengtos slidinėjimo trasos. Čia jis davė nurodymus, kaip statyti kurortą, kuris turės trasas pradedantiesiems, vidutinio ir aukšto lygio slidininkams.

Aukščiausias kalno taškas iškilęs 1340 metrų virš jūros lygio.

Šiam projektui nebus gailima lėšų. Valstybinė televizija KCNA pranešė, kad kurortas turės viešbutį, keltuvus, slidinėjimo įrangos parduotuves bei sraigtasparnių aikštelę.

„Kim pakilo į stebėjimo aikštelę, kur išgirdo detalią ataskaitą apie slidinėjimo kurorto statybą, - buvo teigiama pranešime. - Jis buvo labai patenkintas išgirdęs, kad kariai statybininkai jau pastatė slidinėjimo zoną, užimančią tūkstančius kvadratinių metrų“.

Šiaurės Korėjos vadovas užsiminė, jog būtų „dar fantastiškiau“ matyti kurortą padengtą sniegu, todėl nurodė paspartinti statybos tempus, kad viskas pradėtų veikti jau ateinančią žiemą.

Paranku tai, kad statybų vieta yra netoli Pchenjaną ir Vonsaną jungiančio greitkelio, o šalia esantis karinis aerodromas gali būti paverstas oro uostu, padėsiančiu susidoroti su numatomu turistų srautu. KCNA citavo šalies vadovą, kad užbaigus kurortą „slidinėjimo banga apims visą šalį“.

Kim Jong Unas taip pat nurodė pradėti gaminti slidinėjimo įrangą bei aprangą, kadangi dėl Pchenjano branduolinės ir raketų programų režimui įvestos Jungtinių Tautų sankcijos draudžia importuoti prabangos prekes.

Šiaurės Korėjos lyderis garsėja kaip krepšinio aistruolis, tačiau jis septynerius metus mokėsi tarptautinėje mokykloje netoli Šveicarijos miesto Berno, kur galimai susidomėjo slidinėjimu. Būta pranešimų, kad šalį valdantis klanas atostogaudavo Interlakeno kalnų kurorte Šveicarijoje.

Planus pastatyti pasaulinio lygio slidinėjimo kurortą Masik Pass galėjo paskatinti ir tai, kad Pietų Korėjos mieste Pjongčange 2018 metais vyks žiemos olimpinės žaidynės. Kai buvo paskelbta, kad 2002 metų Pasaulio futbolo čempionatą kartu su Japonija rengs ir Pietų Korėja, Šiaurės Korėja iškart surengė viešųjų ryšių kampaniją ir atvėrė savo sienas užsieniečiams, kad šie galėtų apsilankyti „Arirang“ festivalyje.

Pchenjaną dar labiau įžeidė liberalaus Pietų Korėjos politiko pasiūlymas Šiaurės Korėjai 2018 metų žiemos olimpines žaidynes rengti kartu, geros valios gestas buvo ignoruotas.