Po savaitę trukusio priekabaus kamantinėjimo Vengrijos kandidatui Tiborui Navracsicsiui gali būti patikėtos kitos pareigos, dar septyni iš J.-C.Junckerio 27-ių komandos narių laukia patvirtinimo.

Britanijos kandidato vadovauti Europos Sąjungos (ES) finansų tarnyboms antradienį laukia antras svarstymas, nes per pirmąjį klausymą Europos Parlamente jis pašykštėjo detalių apie savo planus dėl darbo siūlomame poste. Be to, abejonių kelia ir Ispanijos siūlomo energetikos ir klimato komisaro Miguelio Ariaso Canete kandidatūra.

J.-C.Junckeris antradienį susitinka su Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu ir konservatorių, socialistų bei liberalų frakcijų vadovais, tartis dėl galimo sprendinio, kuris, pasak šaltinių, gali būti susijęs su tam tikrais komisarų vaidmenų pakeitimais.

„Niekas nebus išsiųstas namo, bet mes negalime patvirtinti šios Komisijos jos dabartinėje sudėtyje“, – sakė gerai informuotas šaltinis Europos Parlamente.

„Kai kurie kandidatai buvo gana vidutiniški arba keliantys nusivylimą, kiti turėjo problemų dėl savo pareigų. Postų padalinimas buvo toli gražu netobulas ir mes turime rasti būdų tai ištaisyti“, – kalbėjo jis.

Nors formaliai Parlamentas negali atmesti vieno arba kito pretendento, bet jis gali pareikšti savo nuomonę, ar pretendentas yra tinkamas būti Komisijos nariu, ar gali imtis skirtų pareigų.

Europos Parlamentas balsuos dėl visos J.-C.Junckerio komandos spalio 22 dieną Strasbūre.

Pirmadienį vakare europarlamentarai pareiškė, kad buvęs Vengrijos užsienio reikalų ministras T. Navracsicsius yra netinkamas kandidatas į švietimo, kultūros, jaunimo ir pilietybės reikalų komisaro postą, nepaisant jo pastangų atsiriboti nuo premjero Viktoro Orbano vyriausybės politikos, todėl dabar jam gali būti patikėtos kitos arba apkarpytos pareigos.

EK atstovės spaudai teigimu, J.-C.Junckeris džiaugiasi, kad T.Navracsicsius buvo patvirtintas Komisijos nariu, nors jo pareigos gali pasikeisti, ir kad pareigūnams neliko abejonių dėl ispano M.A.Canete kandidatūros.

„Šį vakarą vyks atitinkamų komisarų posėdis ir ponas Junckeris tada susitiks su Europos Parlamento lyderiais ir aptars bendrą (savo komandos) įvertinimą“, – sakė jo atstovė Natasha Bertaud spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)