Meilė gimtinei yra vienas labiausiai dvasią keliančių jausmų. Ji visiškai pasireiškė broliška parama Sevastopoliui ir Krymui, kai jie nusprendė grįžti į gimtuosius namus“, – kalbėjo V.Putinas.

„Šis įvykis amžiams liks svarbiausia gimtinės istorijos gaire“, – pareiškė jis. V.Putino sveikinimas buvo transliuojamas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose gerokai anksčiau negu Maskvoje, kur prezidento kalba paprastai skelbiama prieš pat vidurnaktį.

Prezidentas padėkojo visiems Rusijos piliečiams už jų susitelkimą, atsakomybę už šalies likimą ir „ryžtą ginti Rusijos interesus“.

Pirmieji šventinį prezidentą pamatė Kamčiatkos gyventojai. Pasak naujienų agentūros „Interfax“ korespondento, V.Putinas į šalies gyventojus kreipėsi ne Spaso bokšto fone: už jo nugaros matėsi naktinės Maskvos centras – Kremlius su tiltais ir krantinėmis.

V.Putinas, pirmas iš visų Rusijos vadovų, įvedė tradiciją naujametinį sveikinimą įrašyti gatvėje, net per stipriausią speigą.

Nusiuntė sveikinimą B. Obamai

V. Putinas naujametinėje žinutėje JAV vadovui Bacrakui Obamai teigia, kad Maskva kitais metais tikisi lygybės dvišaliuose santykiuose, praneša AP.

Kremlius trečiadienį paskelbė kelias dešimtis naujametinių sveikinimų, skirtų valstybių vadovams ir tarptautinėms organizacijoms, tarp jų Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) Olimpiniam komitetui.

V. Putinas priminė B. Obamai apie artėjančias 70-ąsias sąjungininkų pergalės Antrajame pasauliniame kare metines ir nurodė, kad tai turėtų tarnauti kaip priminimas apie Rusijos ir JAV atsakomybę, palaikant taiką ir tarptautinį stabilumą. Maskva siekia, kad dvišaliai santykiai gerėtų, tačiau tik esant „lygybei ir abipusei pagarbai“.

Kremliaus sąraše, kuriame nurodyti naujametinio sveikinimo gavėjai, nėra Ukrainos prezidento Petro Porošenkos.