Bomba sprogo šiukšlių konteineryje 5 km bėgimo trasoje – kurorte Seaside Park, kuris yra apie 130 km į pietus nuo Niujorko, informuoja Reuters.com.

Apie tai miestelio prokuratūra pranešė socialiniame tinklalapyje „Facebook“. Per sprogimą nebuvo apgadinta pastatų.

Incidentas priminė kruvinus įvykius 2013 m. Bostono maratono metu – tada žuvo trys žmonės, buvo sužeista apie 260 žmonių.

Labdaros bėgimo metu norėta surinkti lėšų karo veteranams ir karinių konfliktų metu žuvusiųjų artimiesiems. Bėgimas vadinasi „Seaside Semper Five 5K“ ir asocijuojasi su lotyniškas žodžiais „semper fidelis“, kuris reiškia „visada ištikimi“. Tai – JAV jūrų pėstininkų moto.

Teisėsaugininkai kol kas nekomentuoja galimų sprogdinimo motyvų.
Policija evakavo 30-ies namų, daugiausia vasarnamių, gyventojus.

Šerifas Michaelas Mastronardy‘is telefonu sakė, kad pradėtas tyrimas ir siekiama apsaugoti žmones.

Netoli pirmojo sprogimo vietos rastas antras sprogmuo, informavo prokuratūros atstovas spaudai Al Della Fave. Kaip rašo NK.com, neaišku, ar antras sprogmuo buvo detonuotas.

Prokuratūros atstovo spaudai teigimu, teisėsaugininkai, taip pat ir FTB nariai, aiškinosi, ar miestelyje paslėpta daugiau sprogmenų.

5 km bėgime turėjo dalyvauti apie 5000 žmonų. Lenktynės turėjo prasidėti 9 valandą, tačiau buvo kiek nukeltos dėl vėluojančių dalyvių, o vėliau apskritai atšauktos dėl sprogusios bombos.

Primename, kad 2013 m. Bostono maratone du čečėnų kilmės broliai susprogdino savadarbes bombas prie finišo linijos. Sprogmenys užmušė tris žmones, o dar 264 sužeidė.

Pareigūnai nustatė, kad bombas padėjo radikalizavęsi čečėnai imigrantai broliai Carnajevai, iš kurių vienas buvo nukautas per gaudynes, o kitas - sučiuoptas ir nuteistas myriop.

Tai buvo vienas didesnių išpuolių po tragiškų 2001 m. rugsėjo 11-os įvykių Amerikoje.