Anot NATO generalinio sekretoriaus, Rusijos Federacija aktyviau padeda separatistams – konkrečiai kalbama apie neteisėtas ginkluotas grupuotes, aprūpina jas ginkluote.

„J. Stoltenbergas teigia, kad Rusijos Federacijos veiksmai pažeidžia paliaubas ir Minsko susitarimus. Anot NATO generalinio sekretoriaus, pastarąjį mėnesį iš Rusijos Ukrainos separatistai gavo daugiau nei tūkstantį vienetų rusiškos karinės technikos, įskaitant tankus, artileriją ir oro gynybos priemones“, – teigiama pranešime.

Tokie veiksmai suteikia pagrindo teigti, kad prorusiškai nusiteikę separatistai ruošiasi puolimui, pridūrė NATO generalinis sekretorius.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Aljansas, gavęs Ukrainos prašymą prisijungti prie organizacijos, jį būtinai svarstys.

Rusija kaltina JAV dislokavus Rytų Ukrainoje savo karių

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, JAV Rytų Ukrainoje yra dislokavusios amerikiečių karių, kurie apmoko ukrainiečių karines pajėgas, praneša agentūra „Reuters“.

Amerikiečių karių yra Mariupolyje, Sevjerodonecke, Artemivske ir Volnovachoje, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos atstovas.

Trečiadienį JAV vyriausybė apkaltino Rusiją Rytų Ukrainoje dislokuojant priešlėktuvines sistemas ir apmokant prorusiškus sukilėlius. Taip vyriausybė Maskvoje esą nusižengia Minsko taikos susitarimui.

Ukraina ir Vakarai jau seniai kaltina Rusiją tiesiogiai kariais ir ginklais remiant separatistus. Maskva tai neigia.