"Pareiškimas, kad raketų dislokavimas Aljanso kaimynystėje yra tinkamas atsakas... - labai nuviliantis", - sakė NATO generalinis sekretorius.

"Toks dislokavimas būtų praeities priminimas ir neatitinka strateginių santykių, kurių susitarė siekti NATO ir Rusija, taip pat šiuo metu jų tęsiamo dialogo dvasios, įskaitant priešraketinės gynybos klausimus", - pridūrė jis.

"Sveikinu (Rusijos) prezidento (Dmitrijaus) Medvedevo pasiryžimą neužverti durų tęsiamam dialogui su NATO ir JAV dėl priešraketinės gynybos, taip pat svarstyti praktinį bendradarbiavimą šioje srityje, - pažymėjo A.F.Rasmussenas. - Pernai NATO valstybių ir vyriausybių vadovai nusprendė pakviesti Rusiją aptarti galimybių su mumis bendradarbiauti ir išvystyti NATO bei Rusijos santykius į strateginę partnerystę. Šis pasiūlymas tebegalioja."

"Bendradarbiavimas priešraketinės gynybos srityje aiškiai parodytų, kad NATO ir Rusija gali kurti saugumą kartu, o ne viena prieš kitą", - pareiškė Aljanso vadovas.

Rusijos prezidentas trečiadienį perspėjo Vakarų šalis, kad gali dislokuoti balistines raketas "Iskander" Kaliningrado srityje netoli sienų su Europos Sąjungos (ES) šalimis, jeigu Jungtinės Valstijos įgyvendins savo planus kurti priešraketinės gynybos (PRG) sistemą Rytų Europoje.