„NATO sąjungininkai, jaučiantys vis didesnį susierzinimą, ketvirtadienį Kremliui išreikš savo nepasitenkinimą agresyviais ir pavojingais rusų karo pilotų manevrais virš Baltijos jūros, įskaitant „nesaugų rusų pilotų elgesį perimant (orlaivius)“, – kiek anksčiau pranešė leidinys „Politico“, remdamasis vienu Aljanso atstovu.

Be kita ko, pažymi leidinys, „sąjungininkai dar yra nepatenkinti Rusijos planais surengti didelio masto karines pratybas „Zapad“, apie kurias, kaip pažymi NATO pareigūnai, turi būti pranešta laikantis 2011 metų tarptautinio susitarimo, vadinamojo Vienos dokumento, sąlygų“.

Ankstesnis Rusijos ir NATO Tarybos susitikimas įvyko Briuselyje kovo 30 dieną.

Tąkart Tarybos nariai posėdyje aptarė klausimus, susijusius su Ukraina ir padėtimi toje šalyje, taip pat saugumo padėtį Afganistane, įskaitant regioninę terorizmo grėsmę, klausimus, susijusius su kariniu aktyvumu, abipusiu skaidrumu ir grėsmių mažinimu siekiant didesnio stabilumo bei saugumo.

2016 metais įvyko trys Rusijos ir NATO Tarybos posėdžiai. 2015-aisiais posėdžių išvis nebuvo rengiama, nes NATO buvo įšaldžiusi politinį ir karinį dialogą su Rusija dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir šalies vaidmens separatistiniame konflikte Rytų Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)