„Lig šiol buvęs gana laisvas lankymasis NATO štabe bus atšauktas visiems Rusijos misijos (NATO) atstovams, išskyrus Rusijos ambasadorių, misijos vadovo pavaduotoją ir du bendradarbius“, - sakoma NATO pranešime.

„Jeigu kiti Rusijos misijos bendradarbiai prašysis apsilankyti oficialiu reikalu, jiems bus taikomos paprastam lankytojui galiojančios taisyklės. Vadinasi, toks bendradarbis turės iš anksto pranešti, užsiregistruoti, taip pat jis bus lydimas vizito metu“, - aiškinama pranešime.

Pirmadienį paskelbtame NATO pranešime spaudai nurodoma, kad taip daroma Aljanso užsienio reikalų ministrams priėmus sprendimą pristabdyti praktinį bendradarbiavimą su Rusija civilinėje ir karinėje srityse dėl to, kad „Rusija pažeidė Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą, ką NATO ryžtingai smerkia“.

Šis sprendimas įsigalios antradienį, balandžio 8 dieną.

Beje, NATO pranešime pažymima, kad „Rusijos diplomatai ir tokiomis sąlygomis galės naudotis tokia galimybe patekti į Aljanso štabą, kokios niekada nesuteikė Maskvoje dirbantiems Aljanso darbuotojams jokia (Rusijos) ministerija ar įstaiga“.