„Naktinių vilkų“ lyderis A. Zaldostanovas, pravarde „Chirurgas“, apkaltino Europą rusofobija. Tai praneša Lenkijos laikraštis „Rzeczpospolita“, remdamasis Vladimirui Putinui lojalaus rusų baikerio žodžiais.

Antradienį A. Zaldostanovas Breste susitiko su žurnalistais ir patikino, kad jo motociklų klubo nariai neketino rengti jokių provokacijų. „Mes važiuojame visai kitu tikslu ir dėl kitų interesų. Nedarome nieko, kas pažeistų įstatymus. Tiesiog vykdome savo pareigą. Darome tai iš visos širdies“, - sakė jis.

„Nakties vilkų“ lyderis taip pat įspėjo Europą, kad „antirusiškos nuotaikos gali blogai baigtis“. „Prisižaisite su ta rusofobija. Tai jau virto marazmu. Artėjant Pergalės dienai turime slapstytis, patyliukais važiuoti prie mūsų protėvių kapų“, - sakė A. Zaldostanovas.

Vakarykščius patikrinimus prie Lenkijos sienos jis pavadino „cirku provincijos teatre“. Jo teigimu, kruopštūs patikrinimai ir atsisakymas leisti kirsti sieną buvo „spektaklis“. „Vakar akis į akį susidūrėme su demokratija. Ir tai buvo ne akys, bet išsišiepimas“, - teigė jis.