Visos paieškos, kuriose dalyvavo kariuomenė, geležinkelininkai ir mokslininkai jokių vaisių nedavė.

Tačiau prasidėjus Naujiesiems metams į traukinio paieškas įsijungė ir žinomas mokslininkas, Lenkijos Mokslų akademijos darbuotojas Michalas Banas, kuris tiria radioizotopus, rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Sausio 4 d. jis atvyko į garsųjį Walbžycho geležinkelio 65 kilometrą norėdamas įsitikinti, ar iš tikrųjų čia nieko nėra, ir nustatė, jog kažkokia nežinoma anomalija šioje vietoje egzistuoja.

Jo nuomone, žema oro temperatūra po karštos vasaros ir mažas kiekis sniego leidžia vykdyti patikimus tyrimus.

Šioje vietoje per pastaruosius šešis mėnesius buvo atlikta daug tyrimų. Čia dirbo mokslininkai iš Krokuvos kalnakasybos akademijos, kurie savo darbuose naudojo magnetometrą, gravimetrą ir georadarą.

Iki šiol paieškose termovizerį naudojo tik taip vadinamieji „auksinio traukinio“ atradėjai lenkas Piotras Koperis ir vokietis Andreas Richteris. Tačiau jie „aukso“ ieškojo vasarą, o M. Banas pasinaudojo taip vadinamu gamtos langu.

Unikaliais prietaisais atliktos nuotraukos parodė, kad kažkokių anomalijų 65 kilometre iš tikrųjų esama.

Konstatuota, kad galimo tunelio vietoje yra labai didelis temperatūrų skirtumas, kurias skleidžia nežinomas objektas. Mokslininkas savo tyrimų rezultatus žada viešai paskelbti artimiausiu metu.

Manoma, kad iki vasario mėnesio prie 65 kilometro sugrįš ir „auksinio traukinio“ paieškos autoriai P.Koperis ir A. Richteris.

„Auksinio traukinio“ karštligė vėl įgauna pagreitį.