N. Farage'as pabrėžė, kad britų balsavimo rezultatai yra politinės bendrijos pabaigos pradžia. Kartu jis sakė liksiantis europarlamentaru kiek įmanoma ilgiau. „Aš dirbsiu čia, Strasbūre, kol baigsis mūsų laikas“, – kalbėjo britas.

Slovakijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, premjeras Robertas Ficas kritikavo N. Farage'o poziciją. Brito pasitraukimą iš populistinės „Ukip“ partijos pirmininko posto jis laikraštyje „Pravda“ vadino neatsakingu. „Jis išsigando savo paties atsakomybės, tai tiesiog juokinga. Pirmiausiai jis sukelia Europoje tokį chaosą ir tada pareiškia, kad viską pasiekė ir tiesiog pasitraukia. Tai toks savotiškas britų humoras“, – kalbėjo socialdemokratas.

N. Farage'as su savo „Ukip“ partija daug metų agitavo už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES. Europos Parlamente jis trečiadienį sakė: „Aš manau, kad šis projektas, Europos Sąjungos projektas, dabar miršta“. „Brexit“ balsavimo rezultatai esą suteikia didelių vilčių panašiems judėjimams Europoje.

52-ejų N. Farage'as atsistatydino iš „Ukip“ partijos pirmininko pareigų pareiškęs, kad pasiekė savo politinius tikslus ir dabar nori gyventi savo gyvenimą.