Ši karalystė laikosi griežtosios šariato formos, pagal kurią moterys traktuojamos kaip savo sutuoktinių ir tėvų globotinės. Moterims, šioje šalyje norinčioms keliauti, dirbti, studijuoti ar net atsidaryti banko sąskaitą, reikia gauti ja besirūpinančio vyro leidimą.

Pagal šią šariato formą viešose vietose reikia paisyti lyčių segregacijos, o moterys už savo namų sienų turi vilkėti tradicinius, visą kūną dengiančius musulmoniškus apdarus, rašo „The Telegraph“.

Smurtas šeimoje visuomet būdavo reikšminga problema, iš dalies dėl to, kad visos moterys yra priklausomos nuo savo sergėtojų įnorių. Tačiau valdžia anksčiau šios problemos nepripažindavo.

Naujoje socialinėje reklamoje matyti pro nikabo akių plyšį žvelgianti moteris. Po viena jos akimi juoduoja mėlynė. Nuotraukoje skelbiama: „Kai kurių dalykų neįmanoma paslėpti“.

Tai kampanijos „Daugiau jokio smurto“, kurią pradėjo Karaliaus Khalido fondas – oficiali labdaros organizacija, įkurta 1975 – 1982 metais Saudo Arabiją valdžiusio monarcho atminimui, dalis.

Saudo Arabija paprastai nenori pripažinti savo vidaus problemų prieš pasaulio auditoriją. Tačiau minėto fondo tinklalapyje rašoma: „Saudo Arabijoje mušamų moterų mastai yra kur kas didesni, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio“. Jame priduriama, kad smurtas šeimoje yra „niūrus reiškinys“.

Dabartinis 90 metų Saudo Arabijos karalius Abdullah yra atsargus reformatorius, užsitraukęs ekstremistų pyktį už tai, kad paskyrė vieną ministrę moterį ir apvalė religinę policiją nuo radikalesnių figūrų. Tas faktas, kad buvo leista pradėti kampaniją prieš smurtą šeimoje, yra dar vienas nuosaikus žingsnis šia kryptimi.