"Pirma, mano kadencija baigsis po metų. Tai ilgas laikotarpis, o Gruzijoje padėtis keičiasi labai greitai, - M.Saakašvilis sakė duodamas interviu, kurį antradienio vakarą Ukrainos televizijai "5 kanal". - Galbūt Ukrainoje tam reikia daugiau laiko ir šis procesas lėtesnis. Tačiau (Gruzijoje) žmonių nuotaikos kinta labai greitai. Dėl to niekur nevyksiu iš Gruzijos. Myliu savo šalį; liksiu ten ir priklausysiu savo šaliai."

Pasak jo, Gruzijos žmonės nebesitiki, kad naujoji vyriausybė ir neseniai parlamento rinkimus laimėjusi valdančioji koalicija "Gruzijos svajonė" imsis naujų areštų, tačiau taip pat nesitikima, kad ji įgyvendins savo rinkimų pažadus.

M.Saakašvilis teigė, kad buvusios premjero ir vidaus reikalų ministro Vano Merabišvilio teisiniam persekiojimui nėra jokio pagrindo.

"Visi žino, koks žmogus yra Merabišvilis, ir visi žino, kad jis nepavogė nei vieno dolerio ar kitokių pinigų. Pinigai jam visiškai nerūpi. Esama žmonių, kurie yra idealistai ir nesiekia jokios asmeninės naudos. Kai kuriems buvo pasiūlyta išvykti į užsienį - jie ten išvyko ir sunkiai suduria galą su galu. Tačiau žinau, kad šis žmogus aukojosi, ir tai normalu valstybės tarnautojui. Jeigu nori pakeisti šalį, turi taip elgtis", - aiškino prezidentas.

V.Merabišvilis padėjo sukurti teisėsaugos sistemą, dėl kurios Gruzija tapo viena iš saugiausių ir mažiausiai korumpuotų šalių Europoje, teigia M.Saakašvilis.

"Na, o tie, kurie buvo pašalinti, dabar grįžo į valdžią. Ir daug tų žmonių siekia keršto", - pastebėjo jis.