"Mano šalininkai surinko 2 mln. parašų. Artimiausiomis dienomis mes atiduosime juos patikrinti į Centrinę rinkimų komisiją", - pranešė M.Prochorovas penktadienį agentūrai "Interfax".

Terminas surinkti parašus ir pateikti juos į CRK kandidatams į prezidentus baigiasi vasario 18 dieną. Įstatymai numato du būdus šalies piliečiams dalyvauti prezidento rinkimuose kaip kandidatams.

Rusijos pilietis gali iškelti pats savo kandidatūrą, jeigu jį rems grupė rinkėjų. Toks kandidatas, kad būtų įregistruotas, turi sudaryti ir įregistruoti Centrinėje rinkimų komisijoje grupę rinkėjų - ne mažiau kaip 500 piliečių, turinčių aktyvią rinkimų teisę. Po to jam reikia surinkti ir pateikti į CRK ne mažiau kaip 2 mln. rinkėjų parašų, o surinktų parašų skaičius neturi būti didesnis už 2,1 mln. ir vienam Rusijos subjektui turi tekti ne daugiau kaip 50 tūkst. parašų.

Anksčiau CRK pranešė, kad kandidatų į prezidentus registracijos procedūrą sėkmingai užbaigė premjeras Vladimiras Putinas, "Teisingosios Rusijos" lyderis Sergejus Mironovas, RLDP vadovas Vladimiras Žirinovskis ir RFKP pirmininkas Genadijus Ziuganovas, kuriuos iškėlė parlamente dalyvaujančios politinės partijos, todėl rinkti rinkėjų parašų registracijai jiems nereikia.