Rugpjūčio pabaigoje beveik du trečdaliai rusų - 62 proc. pareiškė nieko nežiną apie M.Prochorovą, metų gale tokių žmonių buvo 35 proc., liudija fondo "Visuomenės nuomonė" surengta apklausa. Apklausoje dalyvavo 1500 asmenų iš 43 Rusijos regionų.

Per tą patį laikotarpį padaugėjo žmonių, kurie jį vertina teigiamai ( nuo 8 iki 15 proc.), ir tų, kurie - neigiamai (nuo 9 iki 18 proc.).

Apklausa parodė, kad 57 proc. respondentų žino, jog M.Prochorovas ketina dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau už jį būtų pasirengę balsuoti tik 13 proc.

Jie vertina jo teigiamas savybes (protą, veiklumą, "atvirumą ir sąžiningumą") ir mano, kad jis galėtų pakeisti gyvenimą į gera.

Tie 42 proc., kurie už M.Prochorovą nebalsuotų, jį laiko mažai žinomu asmeniu, "oligarchu" ir "turtuoliu", kuriam svetimi paprastų žmonių interesai.

Dalis respondentų (19 proc.) mano, kad M.Prochorovas iškėlė savo kandidatūrą į prezidento posto, nes siekia valdžios. "Pinigų jau turi, valdžios panorėjo", "nori išsaugoti savo milijonus", - taip jie komentavo savo nuomonę.