„Garsi „Rudaw“ karo reporterė ir žurnalistė Shifa Gardi žuvo Mosule, nušviesdama susirėmimus“, – socialiniuose tinkluose paskelbė „Rudaw“.

„Žurnalistika išlieka dominuojama vyrų, o S. Gardi laužė šiuos įsivaizdavimus ir stereotipus. Atiduodama pagarbą jos narsiai žurnalistikai“, – pridūrė televizija.

„Rudaw“ redaktoriai sakė naujienų agentūrai AFP, kad 30-metė reporterė, gimusi į Iraną pabėgusių kurdų šeimoje, žuvo detonavus sprogstamajam užtaisui kelyje į vakarus nuo Mosulo. Pasak jų, kartu su ja dirbęs televizijos operatorius buvo sužeistas.

Jis buvo išvežtas į Arbilį, Irako autonominio kurdų regiono sostinę, kur įsikūrusi „Rudaw“ redakcija.

Irako pajėgos penktadienį pirmąkart įžengė į vakarinius Mosulo rajonus nuo spalio 17-osios, puolimo prieš tą miestą užgrobusio džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus pradžios.

S. Gardi – jau antroji žiniasklaidos darbuotoja, žuvusi pranešdama apie puolimą Mosule. Pirmosiomis šios operacijos dienomis žuvo jaunas irakietis žurnalistas Ali Raysanas, televizijos „al Sumaria“ darbuotojas.

Organizacija „Žurnalistai be sienų“ (JSF) pernai paskelbė, kad pagal pasaulio žiniasklaidos laisvės indeksą Irakas yra viena iš valstybių, kuriose reporteriams dirbti pavojingiausia.

„S. Gardi buvo viena drąsiausių iš „Rudaw“ žurnalistų“, – sakoma televizijos pareiškime.

Pastaruoju metu ji buvo pradėjusi vesti kasdienę laidą apie puolimą Mosule, kurio ankstyvuosiuose etapuose dalyvavo kurdų pajėgos, žinomos kaip pešmergai.

„Rudaw“ savo svetainėje paskelbė nuotrauką, kurioj S. Gardi matoma su sužeistu triušiu, kurį ji rado anksčiau šią savaitę dirbdama į pietus nuo Mosulo.

„Aš jį pasiėmiau. Triušį išgydysime ir perduosime gyvūnų apsaugos agentūrai, kuri nori juo rūpintis“, – kanalas citavo reporterės žodžius.