Narcisas Bardaletas, kuris prieš 28 metus buvo atsakingas už S. Dali palaikų balzamavimą, ketvirtadienį vakare, per ekshumaciją, kurios metu buvo paimta DNR pavyzdžių, buvo prie jo kapo.

„Tai buvo jaudinama akimirka jam ir mums“, – spaudos konferencijoje sakė Salvadoro Dali fondo generalinis sekretorius Lluisas Penuelasas Reixachas.

Dailininkas yra palaidotas savo projektuotame Dali teatre-muziejuje Figeraso mieste Ispanijos šiaurės rytuose, kur 1904 metais gimė. Ekshumacijai prireikė nukelti daugiau kaip toną sveriančią kapo plokštę.

„Nuimdamas šilkinę nosinę labai jaudinausi. Labai norėjau pamatyti jį ir buvau absoliučiai priblokštas. Tai buvo kaip stebuklas ... Jo ūsų padėtis buvo tiksliai „10 minučių po dešimtos“, plaukai puikiai išsilaikę“, – penktadienį Katalonijos radijui RAC1 pasakojo N. Bardaletas.

Pasak L. Penuelaso Reixacho, DNR pavyzdžių buvo paimta nuo „jo odos, nagų ir dviejų ilgųjų kaulų“.

61 metų Pilar Abel, kuri Katalonijoje ilgai vertėsi būrimu iš Taro kortų, sako, kad jos motina buvo užmezgusi romaną su dailininku.

Teisėjas Madride birželio mėnesį nusprendė, kad tik DNR testas gali išspręsti šią bylą.

Jeigu bus patvirtinta, kad P. Abel yra vienintelis S.Dali vaikas, ji gali įgyti teisę į vieno garsiausių ir produktyviausių XX amžiaus dailininkų didžiulio turto ir paveldo dalį – 25 procentus, sakė jos advokatas Enrique Blanquezas.

S. Dali turtą – kelis pastatus ir šimtus paveikslų – visiškai kontroliuoja Ispanijos valstybė.

Salvadoro Dali fondas nurodo, kad 2016 metų pabaigoje šis turtas buvo vertinamas beveik 400 mln. eurų.

P. Abel jau yra pateikusi seilių pavyzdžius palyginimui ir DNR testų atsakymai turėtų paaiškėti per kelias savaites.