Policijos viršininkas Thomas Jacksonas per spaudos konferenciją sakė, kad pareigūnas, kurio vardo jis neatskleidė, buvo gydomas ligoninėje dėl sutinimo vienoje veido pusėje. Tai buvo viena iš nedaugelio detalių, iki šiol paskelbtų apie šeštadienio vakarą įvykusį incidentą, per kurį buvo nušautas 18-metis Michaelas Brownas.

Po trijų neramių naktų, kurias žymėjo priešprieša tarp protestuotojų ir iki dantų ginkluotų policininkų, taip pat smurto ir plėšikavimo incidentai, Th.Jacksonas paragino rengti demonstracijas tik šviesiu paros metu. Jis sakė, kad komendanto valanda neįvedama, pridūręs, kad protestuotojai gali išsakyti savo poziciją per taikias demonstracijas.

Tuo tarpu vietos mokyklos aidėjo mokslo metų pradžią iki pirmadienio, atšaukdamos pamokas ketvirtadienį ir penktadienį.

Trečiadienį per protestus tame Sent Luiso priemiestyje apie 150 demonstrantų žygiavo skanduodami „Rankas aukštyn, nešaudykit!“ ir nešdami plakatus. Vienas iš užrašu skelbė „Mike'as nenorėjo mirti.“

Tuo tarpu Fergusono gyventojai trečiadienį toliau kėlė klausimą, kas iš tikrųjų įvyko praeitą savaitgalį.

„Negaliu pateisinti smurto, tačiau neabejotinai suprantu, iš kur tokiais laikais kyla jaunų juodaodžių pyktis. Nemanau, kad galėtumėte tai suprasti, nepatyrę tokio elgesio“, – sakė 41 metų Mike'as McCoy, vadovaujantis vienai afroamerikiečių jaunimo programai.

Nuo šeštadienio Fergusone buvo suimta apie 40 protestuotojų.

Socialiniuose tinkluose įvairios grupės, palaikančios ryšius su tarptautiniu kibernetinių įsilaužėlių judėjimu „Anonymous“, paragino rengti šalies masto protestus ir pagrasino atskleisti Fergusono policijos pareigūnų asmeninius duomenis.

Fergusono policijos atstovas Timas Zollas sakė, jog dėl kibernetinių grėsmių buvo priimtas sprendimas neatskleisti M.Browną nušovusio pareigūno vardo.