Ilgametis Čikagos gyventojas H.Ramisas mirė nuo retos ligos, kuri sukelia kraujagyslių išsipūtimą, pranešė talentų ir literatūros agentūra „United Talent Agency“ (UTA). Šalia jo buvo artimieji ir draugai.

H.Ramisas išgarsėjo tokiu metu, kai amerikiečių komedijos didžiajame ekrane padarė didelį šuolį į priekį, o jo sėkmę nulėmė sumanaus humoro, atvirai rodomo kvailumo ir absurdiškų triukų derinys.

Jo ankstyvieji filmai dažnai būdavo apie maištą prieš valdžią ar sustingusias institucijas. Vėlesni jo darbai pasižymėjo subtiliu dvasiniu atpirkimo siekiu, pavyzdžiui, „Švilpiko diena“, kurioje Billo Murray herojus yra priverstas vėl ir vėl pergyventi tą pačią dieną, kol ji tampa tokia, tokios reikia.

H.Ramiso kelias į šlovę prasidėjo jam 1969-aisiais prisidėjus prie Čikagos komikų grupės „The Second City“, kurioje jis dirbo su B.Murray ir Danu Aykroydu, su kuriuo vėliau vaidino „Vaiduoklių medžiotojuose“, taip pat – su komedijų legenda Johnu Belushi.

Pasidarbavęs „National Lampoon Show“ Niujorke, H.Ramisas patraukė į Torontą, kur buvo Kanados televizijos hito SCTV pagrindinis scenaristas ir nuolatinė žvaigždė.

Holivude jis pradėjo ilgametį bendradarbiavimą su režisieriumi ir prodiuseriu Ivanu Reitmanu, kai padėjo parašyti scenarijų 1978 metų filmui „Žvėrynas“ (Animal House), kuris išgarsino J.Belushi ir koledžų togų vakarėlius.

Po dvejų metų H.Ramisas debiutavo kaip režisierius – pastatė kultine tapusią komediją „Caddyshack“, kurioje Rodney Dangerfieldas ir šokanti sterblinė žiurkė siaubia prabangius golfo laukus.

Jo paskutinis filmas, kuriam jis parašė scenarijų ir kurį režisavo, buvo 2009-ųjų „Pirmieji metai. Pasitikime protėvius!” (Year One) - absurdiškas šuoliavimas per biblinius laikus. Šiame filme vaidina Jackas Blackas ir Michaelas Cera.

D.Aykroydas H.Ramisą prisimena kaip „nuostabų, talentingą, linksmą draugą“ ir išreiškė viltį, kad šis žmogus, kuris augo kaip judėjas, o vėliau gyvenime atsivertė į budizmą, „dabar suras atsakymus, kurių visuomet ieškojo“.