„Šiandien dieną, 2018 m. balandžio 19 d., Talino ir visos Estijos metropolitas Kornilijus išėjo pas Viešpatį“, – sakoma Bažnyčios pranešime.

Nuo praeito amžiaus 10-o dešimtmečio Estijos vyriausybė prieš Antrąjį pasaulinį karą veikusios Konstantinopolio patriarchatui pavaldžios Estijos Ortodoksų Bažnyčios teisių teisėta paveldėtoja laiko vadinamąją Estijos Apaštališkąją Ortodoksų Bažnyčią, o Maskvos patriarchatui pavaldi ortodoksų bendruomenė, nors ir turinti daugiau tikinčiųjų, nėra oficialiai įregistruota.

Užuojautą dėl dvasininko mirties pareiškė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, premjeras Juri Ratas ir Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas.

V. V. Jakobsas gimė 1924 metų birželio 19 dieną Taline, carinės Rusijos kariuomenės pulkininko šeimoje, po bolševikų revoliucijos pabėgusioje į Estiją. 1990–2000 metais jis buvo Talino ir Estijos ortodoksų arkivyskupas, o metropolitu tapo 2000 metų lapkričio 6-ąją.

Per ketvirtadienio vakarą sušauktą Bažnyčios Sinodo nepaprastąjį posėdį buvo nutarta, kad Kornilijaus laidotuvės įvyks ateinantį sekmadienį.

Naujo Bažnyčios vadovo rinkimai bus surengti ne anksčiau kaip po 40 dienų.