Aktorius mirė naktį iš šeštadienio į sekmadienį Insbruko miesto klinikoje Austrijoje. M. Schello agento teigimu, mirtį nulėmė "staigi ir sunki liga". Anot BBC, aktorius šią savaitę į kliniką buvo paguldytas dėl plaučių uždegimo.

M. Schellas buvo vienas iš žymiausių vokiškai kalbančių aktorių, susilaukusių tarptautinio pripažinimo. Aktorius gimė 1930 metais Vienoje, šveicaro rašytojo ir austrų aktorės šeimoje. 1938 metais visa šeima emigravo į Šveicariją, kai Austriją aneksavo nacistinė Vokietija.

Savo karjerą M. Schellas pradėjo 1950-aisiais, kai kartu su aktoriumi Marlonu Brando nusifilmavo filme apie Antrąjį pasaulinį karą "Jaunieji liūtai" (The Young Lions). 1961 m. aktorius buvo įvertintas "Oskaru" už geriausią vaidybą filme apie Niurnbergo teismo procesą, kuriame atliko nacių karo nusikaltėlio advokato vaidmenį.

Per kitus tris dešimtmečius M. Schellas pasirodė gausybėje Holivudo filmų, vaidindamas įvairiausius herojus - nuo muziejaus vertybių vagies 1964 m. "Topkami" filme iki rusų KGB pulkininko 1998 m. dramoje "Žvakės tamsoje" (Candles in the Dark).

Aktorius pats yra režisavęs keletą filmų, įskaitant dokumentinę juostą "Marlena" (Marlene) apie žymiąją vokiečių aktorę Marleną Dytrich . 1984 m. šis kūrinys buvo nominuotas "Oskarui".