Šis „kūrybingas vizionierius“ suteikdavo vyrams „gundantį ir unikalų stilių“, sakoma F.Smalto mados namų paskelbtame pareiškime.

F.Smalto profesinė karjera buvo ilga ir sėkminga, tačiau jo reputacija smarkiai nukentėjo, kai 1995 metais dizaineris teisme pripažino, kad parūpindavo prostitučių ir kostiumų tuometiniam Gabono prezidentui Omarui Bongo.

Už tai dizaineriui buvo skirta lygtinė 15 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir didžiulė piniginė bauda.

F.Smalto gimė Italijos pietiniame Kalabrijos regione 1927 metais. Jo talentas „sukirpti ir konstruoti“ išryškėjo dar ankstyvoje paauglystėje - savo pirmąjį drabužių ansamblį Francesco draugui sukūrė būdamas 14-os metų.

Vis dėlto siekti karjeros aukštumų F.Smalto pasirinko mados sostinę Paryžių, o čia veikiantiems jo mados namams teko garbė pasirūpinti Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjų oficialiais kostiumais pernai Brazilijoje vykusiam pasaulio futbolo čempionatui.

Įsikūręs Paryžiuje, F.Smalto profesinių paslapčių sėmėsi tokiose garsiose vyriškų drabužių ateljė kaip „Cristiani“ bei „Camps de Luca“, taip pat Niujorke esančioje „Harris“, kuri siuvo kostiumus tuometiniam JAV prezidentui Johnui F. Kennedy.

1962 metais F.Smalto prašmatniame Paryžiaus rajone atidarė savo mados namus ir gana greitai pelnė reputaciją siuvėjo, kuriančio drabužius, kurie yra patogūs dėvėti ir tuo pat metu yra „arti kūno“.

Tarp garsiausių jo klientų buvo prancūzų kino legenda Jeanas-Paulis Belmondo, dainininkas Charles'is Aznavouras bei Maroko karalius Hassanas II - dabartinio monarcho tėvas.

F.Smalto karjerą baigė 2011-aisiais, savo verslą pardavęs „Alliance Designers“.

Korėjietė stilistė Youn Chong Bak, kuri 2007-aisiais tapo „Smalto“ mados namų kūrybos direktore, sakė gedinti „meistro ir išskirtinės asmenybės“.